Hírek

Hetedik alkalommal rendezik meg a Protestáns Cigánymissziós Konferenciát

A Protestáns Cigánymissziós Fórum idén február második hétvégéjén, 2022. február 12-én a Cigány Módszertani és Kutató Központ közreműködésével rendezi meg a VII. Protestáns Cigánymissziós Konferenciát.

Protestáns Cigánymissziós Konfrencia.jpg

Az öt egyház (baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református) cigánymisszióinak összefogásával évekkel ezelőtt alakult Protestáns Cigánymissziós Fórum idén február második hétvégéjén, a Cigány Módszertani és Kutató Központ közreműködésével rendezi meg a VII. Protestáns Cigánymissziós Konferenciát, melynek helyszíne a Békési Baptista Gyülekezet imaháza. A konferencia címe és témája: “Áldom az Urat mindenkor”.

A missziós lelkipásztorokon és vezetőkön kívül felszólalnak még: Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkár asszonya; Sztojka Attila, kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója; dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója.

A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény zárt körű, csak az öt egyházból meghívott egyháztagok, az előadók, és a sajtó képviselői vehetnek részt rajta, a járványügyi rendelkezések szigorú betartása mellett.

FONTOS!

A rendezvényről élő közvetítés lesz majd a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió videómegosztó csatornáján, a Reményhír TV-n, melyet természetesen az Országos Református Cigánymisszió felületein is megosztunk. A közvetítés a vonatkozó Facebook-eseményben is elérhető lesz: https://www.facebook.com/events/460322938976551

Forrás: Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió