Hírek

Háromnapos rendőrségi tábort tartanak roma gyerekeknek

Ifjúságvédelmi tábor nyílt hétfőn Szeghalmon, a Sebes-Körös melletti várhelyi ifjúsági táborban. A három nap során a roma származású fiataloknak baleset- és bűnmegelőzési előadásokat tartanak, közelebbről is megismerkedhetnek a rendőri munkával egyebek mellett.

Szeghalmon huszonnyolc, többségében általános iskolás gyermek vesz részt a háromnapos ifjúságvédelmi táborban. Jövő héten Békés-Dánfokon szintén általános iskolásoknak, az azt követő héten pedig Gyomaendrődön rendez a középiskolásoknak hasonló találkozót a rendőrség – számolt be a helyszínen Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető.

A nemrég felújított várhelyi táborban előtérbe kerül a következő napokban a baleset- és a bűnmegelőzés: a gyerekek megismerkedhetnek azzal, hogy miként kell akár gyalogosan, akár kerékpárral szabályosan közlekedni, a fürdőzés veszélyeiről is hallhatnak. Az áldozattá válás elkerülésének lehetősége, a megfelelő barátok választása, az internet, továbbá a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok használatának veszélyei is szóba kerülnek.

(Forrás: beol.hu)