Hírek

A gyermekek az evangélium hírvivői

Folytatódik „A világ világossága” - Tanoda program a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymisszióján belül. A tanodás gyermekek július 30. és augusztus 2. között Középhután táboroztak.

Öt településről, Esztárból, Pocsajból, Bagamérból, Bodaszőlőről és Debrecenből érkeztek a táborba. A települések lelkészei ajánlották a szervezőknek a cigány származású fiatalokat, akik a legjobb hittanosaik. A huszonnyolc gyermek tábori foglalkozásait tizennégy koreai fiatal segítette, ahogy az már az elmúlt kilenc évben hagyománnyá vált.

„Menjetek el, tegyetek tanítvánnyá minden népeket” - a Máté evangéliumából származó igeszakasz a cigánymisszióban dolgozók vezérfonala. „Ezek a gyermekek az evangélium hírvivői, mert hazaviszik a táborban hallottakat” - mondta Gregussné Buzás Irén a cigánymisszió lelkipásztora, aki hozzátette, hogy nagyon jól és hatékonyan tudtak dolgozni a gyerekekkel, akik a táborban szerzett élményeiket továbbadva még több gyermeket vagy akár felnőttet kapcsolhatnak be a misszió munkájába. Gregussné Buzás Irén kiemelte, hogy a tanodai munka ezen az úton folytatódik a jövőben a misszió keretein belül.

Forrás: ttre.hu