Hírek

Fókuszcsoportos beszélgetésen vettek részt a HEKS projektvezetői

2020. június 9-én, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában, a SIMPACT Nonprofit Kft. megbízott értékelő csoportja fókuszcsoportos beszélgetés keretében kérdezte öt, MRE-HEKS programban résztvevő gyülekezet projektvezetőit, lelkészeit eddigi tapasztalatairól, gondolatairól az általuk megvalósított program kapcsán.

Az őszinte és nyílt beszélgetésen Dunaszekcső-Véménd, Jánoshalma, Józsefváros, Kecskemét és Kispest gyülekezete képviseltette magát, mely nem csak jó kedvűen zajlott, de lendülettel és rengeteg tanulsággal, tanáccsal vértezte fel a résztvevőket. 

A cigánymissziós szolgálatról, a HEKS-projektmegvalósítás módjáról, kihívásokról, sikerekről, tervekről, fenntarthatóságról beszélgettünk, és egybehangzóan a bizalom, a személyes kapcsolatok fontossága és az elköteleződés, elhivatottság konklúziójával zártuk az alkalmat.  

kép

A közös munkában az Országos Református Cigánymisszió nemrég munkába lépett szakmai-adminisztrációs munkatársa, Borbás Réka is részt vett, aki így látta a projektvezetők tanácskozását: 

"A HEKS-projektekidőszak zárásához összehivott fókuszcsoporton nagy élmény volt hallani a tapasztalatokat, kihivásokat, nehézségeket.
Kiváltság megismerni odaszánt életű – projektben is máshonnan induó és jelenleg máshol tartó – résztveőket, bátorítani az eltérő körülmények között is kitartóan és hűségesen szolgálatban álló testvéreket. 

A közös alap mindenütt Krisztus, az evangélium megosztása a tandodákon, csoportokon, programokon kereszüli kapcsolatépítés, bevonás és a felzárkóztatás. A beszámolók alapján öröm volt megtapasztalni, hogy a közösségekben végzett szolgálat nem földi források fügvénye, ahogy az szolgálatba elhívás és az odaszántság sem megfizethető. Terepen munkálkodóknak sok erőt és kitartást kivánunk a előttük álló időszakra!"

Fotó: Borbás Réka