Hírek

Főiskolásoknak és egyetemistáknak írt ki pályázatot az NGM

2016. május 7-én lesz 20 éve, hogy hazánk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagja lett. Ebből az alkalomból a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények hallgatói részére tanulmányíró pályázatot ír ki.

Tényeken és szakirodalmi elemzéseken alapuló tanulmány készítésére hívja a nemzetgazdasági tárca a hallgatókat – tájékoztatott Balogh László, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. Mint fogalmazott: a fiataloktól többek között azt várják, hogy átfogóan vagy egy-egy szűkebb szakpolitikai területre fókuszálva mutassák be, hogy Magyarország hogyan élt az OECD-tagság nyújtotta lehetőségekkel, valamint hogyan hasznosította a szervezet révén nyert szakpolitikai tudást és ismereteket. Balogh László hozzátette, a főiskolásoknak és egyetemistáknak szóló pályázat annak a jubileumi programsorozatnak a része, amellyel hazánk a húszéves működés eredményeit kívánja bemutatni.

A tanulmányokat a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. április 15-ig várja az oecd-ntt@ngm.gov.hu e-mail címen. A beérkezett pályaműveket a tárca által felkért szakmai zsűri május 15-ig bírálja el. A legjobb pályamű alkotója többnapos tanulmányúton vehet részt az OECD párizsi központjában, a második és harmadik helyezett munkáját 150, illetve 100 ezer forintos ajándékutalvánnyal ismerik el.

A legjobb tanulmányokat az OECD Nemzeti Tanács Titkársága 2016 második felében külön kötetben megjelenteti, valamint publikálja az OECD Nemzeti Tanács honlapján (www.oecd.kormany.hu), illetve profilba illő téma esetén a Statisztikai Szemlében.

A részletes pályázati felhívás letölthető a kapcsolodó anyagoknál a jobbszélen, illetve megtalálható az egyetemek és főiskolák hirdetőtábláján és honlapján.