Hírek

Felvételi közösségszervező szakra

Érettségizetteket és diplomásokat egyaránt hív Sárospatak az akkreditált hat féléves, havonta egyszer, pénteken és szombaton folyó képzésre.

Szakirányok:

  • Művelődésszervező,
  • roma közösségszervező,
  • himnológia,
  • diakónia.

A képzés segíti a hallgatók egyházi és világi pályaorientációját; diplomát, tudást és kapcsolatokat ad a gyakorolt munkához, az új lehetőségek vállalásához.

Államilag finanszírozott és költségtérítéses képzés lehetséges;

a költségtérítés összege 115.000,- Ft/félév.

Teológus, történész egyetemi tanárok, egyházi szakemberek (Dr.habil. Dienes Dénes, Dr. habil. Enghy Sándor, Dr. Fodor Ferenc, Dr. Füsti-Molnár Szilveszter, Dr. Beidek Adrienn, Dr. Rácsok Gabriella, Dr. Nagy Károly Zsolt, Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter…) bibliai, teológiai, egyháztörténeti, művészeti ismereteket közvetítenek.

Világi professzorok, közismert szakemberek (Dr. habil.Szathmáry Béla, Dr. Koncz Gábor, Dr. Zongor Attila, Dr. Szabó Irma, Dr. Szabó-Tóth Kinga, Dr. Havasi Virág, Péterfi Ferenc…) a jog, tanulásmódszertan, művelődés-gazdaságtan, rendezvénytan, kulturális intézményrendszer, EU-kapcsolatok és pályázatok, szociális munka elmélete és gyakorlata világába vezetik be a hallgatókat.

A Teológiai Akadémia a Sárospataki Református Kollégium egyik oktatási intézménye, amely „… őrzi és továbbviszi a Kollégium sajátos körülmények között kialakult, több évszázados, a református hitvallásokra és a magyar nemzet iránti elkötelezettségre épülő szellemi és lelki örökségét.” (Részlet a Küldetésnyilatkozatból)

Bővebb információk, tanulmányi tematika, jelentkezési lap: www.srta.hu

Érdeklődés: 06-47/312-947

Cím: 3950 Sárospatak, Rákóczi út 1.

email: srta.dekania@gmail.com