Hírek

Felújították a bezárt kocsmát: tanoda működik benne

2019. április 13-án nyitották meg ünnepélyesen a Kecskeméti Református Egyházközség Műkerti sétány 38. szám alatti Missziós Házát, melyben helyet kap a hátrányos helyzetű gyerekek és családok integrációját szolgáló Hajnalcsillag Tanoda és a Pancsinelló Játszóház.

kép

- A rászorulókkal való törődés igen fontos területe a Kecskeméti Református Egyházközség küldetésének. A gyülekezet vezetése elkötelezte magát, hogy segít a halmozottan hátrányos helyzetű roma fiataloknak és gyermekeknek - mondta az ünnepségen Simonné Bakó Mária főgondnok, aki a kezdetektől részt vett a cigány családok között 2014 őszén, a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) támogatásával indult szolgálatában.

Az évek során sok kiváló munkatárs és számtalan lelkes önkéntes vett részt a Pancsinelló baba-mama klubjának, játszóházának és nyári táborának a szervezésében, amely kezdetben a Mezei utcában lévő önkormányzati Közösségi Házban működött Telek Péter Pálné Kabai Virág és Lacziné Somogyi Tímea vezetésével. Sok roma családot ismertek meg, akiket nehézségeik között igyekeztek segíteni és egy csapat gyerek kitartóan járt a református programokra.

kép

Naszádi Krisztina MRE-HEKS projektkoordinátor a megnyitón

Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a fejlődéshez szüksége van ennek a missziónak egy saját ingatlanra. Tavaly ősszel vásárolta meg az egyházközség az egykori kocsma épületét a Műkerti sétányon, amit felújított. A Református Szeretetszolgálati Iroda fenntartásában pedig 2019. január 1-vel megkezdhette itt működését a Pancsinelló klub mellett a Hajnalcsillag Tanoda is, ahol az iskoláskorú hátrányos helyeztű gyerekekkel dolgoznak, hogy elérjék a boldogulásukhoz szükséges, közösen kitűzött célokat.

A bensőséges ünnepségen részt vett a gyülekezet vezetősége, a misszió munkatársai, sok érdeklődő gyülekezeti tag, valamint a városvezetés és az Országos Református Cigánymisszió képviselői is. 
Fotók: keol.hu Még több kép a megnyitóról a Kecskemét Online oldalán, ide kattintva érhető el!