Hírek

Előretekintő: 2021-es események a Cigánymisszióban

Tavaly több rendezvényünket is átírták a koronavírus miatt hozott szabályok, az új év kezdetén pedig csak az Úr tudhatja, milyen kihívásokkal kell szembe néznünk szolgálatunkban. Ahogyan eddig is, minden eseményünk szervezése kapcsán a hatályban lévő kormányrendeletek és egyházi iránymutatások kapcsán fogunk eljárni, de merünk nagyot álmodni. Íme, milyen alkalmakon szeretnénk találkozni veletek 2021-ben!

Protestáns Cigánymissziós Találkozó - 2021. február 20. (szombat)

Egy éve lázasan készültünk a Debreceni Református Nagytemplomban szervezett találkozóra, ahol végül 1500 cigány testvérrel dicsőíthettük a Mindenhatót. A fizikai együttlét sajnos ebben az évben nem fog megvalósulni, e helyett a protestáns cigánymissziós együttműködésben résztvevő felekezetek (baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református) közös, online konferenciát tartanak majd február 20-án. További részletek hamarosan honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

IVI_0267.jpg

Fotó: Bazánth Ivola

Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap – 2021. április 10. (szombat), Káposztásmegyeri Református Templom, Budapest

Létszámban legtöbb, háromszáz főt vonzó rendezvényünket minden évben a Káposztásmegyeri Református Templomban szervezzük Budapesten, a Nemzetközi Roma Naphoz kapcsolódóan – ha a hatályos rendelkezések engedik majd, idén sem szeretnénk ennél alább adni. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

_vsz_dsc08346.jpg

Fotó: Vargosz

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés – 2021. április 19-21. (hétfő-szerda)

A cigánymissziós munkát végző és az iránt érdeklődő lelkipásztorok, lelkipásztori munkatársak számára szervezett továbbképzésünket a hagyományokhoz híven idén is szeretnénk megtartani. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.


DA_CM_LTK_2020-38.jpg

Fotó: Dezső Attila

Kiengesztelődési szeminárium – 2021. május 6-9, (csütörtök-vasárnap)

A koronavírus miatt a tavalyi évben nem tudtunk a romák és nem romák megbékélését elősegítő kiengesztelődési szemináriumot szervezni, idén májusban viszont szeretnénk folytatni a Ruandából indult, Magyarországon egyedül az Országos Református Cigánymisszió által végzett szolgálatot. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

IMG_5820.jpg

Fotó: Dezső Attila

Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny – 2021. május 15. (szombat), MRE Zsinati Hivatal, Budapest

2019-ben hagyományteremtő céllal indítottuk el a versenyt az egyházunk fenntartásában működő tanodák számára. Egy évvel később a veszélyhelyzet csak az online beküldött pályamunkák értékelését tette lehetővé, idén viszont ismét szeretnénk vendégül látni a legtehetségesebb diákokat a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

DSC_0807-2.jpg

Fotó: Dezső Attila


Csillagpont Református Ifjúsági Fesztivál – 2021. július 27-31. (kedd-szombat), Debrecen

Az immár 18 éves történetre visszatekintő Csillagpont szervezése mögött természetesen nem mi állunk, de akárcsak az elmúlt évek fesztiváljain, 2021-ben is egyházunk szerves részeként szeretnénk bemutatni a reformátusok cigányok közötti szolgálatát és roma testvéreink színes kultúráját. A Csillagpont fősodrú programja mellett a Lehetőségek Piacán saját sátorral leszünk jelen. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

DSC_0725.jpg

Fotó: Dezső Attila

Megemlékezés a holokauszt roma áldozatairól – 2021. augusztus 7. (szombat)

A COVID-19 sem szakította meg hagyományunk, hiszen tavaly Isten kegyelméből együtt hajtottunk fejet a cigányságot ért tragédia áldozatai előtt. 2020-as megemlékezésünket a holokauszt roma áldozatainak emléknapját (augusztus 2.) követő szombatra tervezzük. További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

IVY_3566.JPG

Fotó: Bazánth Ivola

Kiengesztelődési szeminárium – 2021. szeptember 23-26. (csütörtök-vasárnap)

További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

Országos Cigánymissziós Konferencia – 2021. október 15-17. (péntek-vasárnap), Megbékélés Háza, Berekfürdő

Hálás szívvel tekintünk vissza a tavaly őszi, Kárpát-medencei összefogással megvalósult online konferenciánkra, de kicsit szomorúak is voltunk, hogy nem tudtunk együtt dicsőíteni, beszélgetni és elmélkedni Isten igéjén. De benne bízva reméljük, hogy 2021 más lesz, és visszatérünk a berekfürdői Megbékélés Házába! További részletek később honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

DA_20191018-36.jpg

Fotó: Dezső Attila

Kérjük az Úr irgalmát, megtartó kegyelmét és végtelen szeretetét a 2021-es esztendőre!

„Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)

A dátumok és a helyszínek tájékoztató jellegűek, az Országos Református Cigánymisszió fenntartja a program- és az időpontváltozás jogát.