Hírek

Együtt tanulni és együtt dolgozni

Súlyos gondok vannak a roma-magyar együttélésben, amin csak úgy segíthetünk, ha együtt tanulunk, együtt dolgozunk, együtt élünk, együtt gondolkodunk - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere szombaton, a roma ellenállás napja alkalmából, a Nemzeti Színházban tartott rendezvényen.

A miniszter az Auschwitz-Birkenau-i cigány láger 71 évvel ezelőtti felkelésére emlékező esemény fővédnökeként úgy fogalmazott, az emlékezés pillanatában sem szabad eltagadni, hogy "ma is súlyos gondok vannak a roma-magyar együttélésben", amin a  tisztelet mellett  "úgy segíthetünk, ha együtt tanulunk, együtt dolgozunk, együtt élünk, együtt gondolkodunk".

Balog Zoltán beszéde elején megkövette azokat, akiket - mint mondta - egy tavaly augusztusi interjújában a deportálásról, roma holokausztról mondott rossz mondataival megbántott. Kifejtette, hogy elsősorban a tisztelet kultúrája segíthet abban, hogy ne ismétlődhessenek meg a roma holokauszthoz hasonló üldöztetések.
Forrás: mti

Kép:  Öt ország roma aktivistái vettek részt a Phiren Amenca által a Roma Ellenállás Napján tartott rendezvényen Budapesten, a józsefvárosi Mátyás téren és a Nehru parton. 

Forrás: Phiren Amenca facebook oldala