Hírek

Együtt építve Isten Országát

Keresztyén egyházak szerte a világon ezekben a napokban tartják az ökumenikus imahetet a krisztushívők egységéért. Mi a Cigánymisszióban a Protestáns Cigánymissziós Fórum keretein belül éljük meg ezt az egységet, ezért arra kértük a fórum öt résztvevő felekezetének vezetőit és munkatársait, hogy az imahéten osszák meg bátorító gondolataikat az Olvasókkal.

Minden évben az első Istentiszteletek egyikének végén a lelkészünk kihirdeti az az évi ökumenikus imahét programját. A kerületünk katolikus és protestáns gyülekezetei egymás templomaiba kapnak ezzel meghívást, a gyülekezetek vezetői vendég prédikátorként tartanak Istentiszteletet. Az imahét végén, ha a körülmények engedik, közös dicsőítést, koncertet is szerveznek valamelyik templomban. Ez az építkezés. Ez Isten Országának építése. Ez a közösség építése. Ez a személyiségünk építése is.

A Protestáns Cigánymissziós Fórumban ezzel egy időben kezdjük meg a cigánymissziós vezetőkkel az az évi Protestáns Cigánymissziós Találkozó szervezési feladatainak pontosítását, ebben az időszakban válik egészen valósságossá, hogy valamely felekezet imaházában, templomában hamarosan több száz cigány és nem cigány protestáns testvérünkkel fogunk találkozni és egy akaraton imádkozni az Úrhoz, dicsőíteni őt, bizonyságot tenni egymás előtt. Ez is az Isten Országának építése, a közösség és a személyiségünk építése.

Mennyei Atyám!
Köszönöm a különbözőségünkben is az egységet, köszönöm, hogy a hitünk, hűségünk és szolgálatunk által összekötsz minket, hogy növekedhessünk, formálódhassunk. A te áldásod kísérjen mindannyiunkat.
Ámen.

Tóth Anita országos cigánymissziós referens
Magyarországi Református Egyház