Hírek

Együtt-egymásért Családi délután a kárpátaljai Szernyén

Évről évre népes csapat érkezik Kárpátaljáról konferenciáinkra és imanapjainkra, most azonban a szernyei cigány iskola udvara telt meg csaknem háromszáz fővel az EFOP-1.3.7.-17-2017- 00165 "Együtt-egymásért - A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" projekt keretein belül.

kép

Az Országos Református Cigánymisszó közösségfejlesztő gyülekezeti munkatársképzése a nyár folyamán helyi eseményekkel folytatódott: augusztus 5-én a projekt bodaszőlői résztvevője, Lakatos Krisztián szervezett családi napot, augusztus 11-én pedig Rácz Miklós családi délutánra hívogatta a szernyei és környékbeli időseket-fiatalokat.

Noha a program csak 16 órakor kezdődött, a késő délutáni és korai esti órák eseményei egy egész napot is felölelhettek volna. Csaknem háromszáz résztvevő - közöttük száztíz gyermek - vágyódott Isten és a közösség után ezen a csodás napsütéssel megáldott összejövetelen, az élő Igének, dicsőitő daloknak és bizonyságtételeknek köszönhetően pedig senki sem térhetett haza üres szívvel.

kép

Az alkalmon részt vett Horkay László nyugalmazott kárpátaljai püspök, Béres László, a település lelkipásztora pedig áhítattal nyitotta a délutánt. Csenki Zsuzsanna a Budai Református Gyülekezet nevében köszöntötte a jelenlévőket, akik este Dani Eszter missziói irodavezető evangelizációs szolgálata során kerülhettek közelebb Istenhez. 

A nap folyamán a dicsőítést Papp Dávid és Horváth Béla vezette, Helyes Sarolta arról mesélt, hogy munkálkodott és munkálkodik életében az Úr, de itt sem maradt el Carlaw Judit Söndi és Balogh Tibor közös koncertje sem.

Még több kép a családi délutánról ide kattintva érhető el!

-----------------------------------------------------------------------------

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Konzorciumi partner neve: Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága
Projektazonosító: EFOP-1.3.7-17-2017-00165
Projekt címe: Együtt-egymásért
Támogatás összege (Ft): 49 999 920 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.01.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.12.31.