Hírek

Dolgozz nyáron a Bárka Táborban!

A Kalandok és Álmok Szakmai Műhely kapitányokat és kormányosokat keres éves gyerektáboraiba.

Az alábbiakban a Bárka Tábor szervezőinek felhívását tolmácsoljuk:

A Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási programja folytatódik! 

A Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk abban a programban, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalással felvértezve indulunk neki a szervezésnek. 

A fő cél, a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt Balatonszárszón az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ, illetve a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint 1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek. 

kép

Ennek a felemelő küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk 100 fő , élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy szabadidőszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban.

Azok jelentkezését várjuk 16 éves kortól, végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn március 14-17. között, csütörtöktől vasárnapig.

Amit nyújtunk: 

  • A nyári táborok idejére kb. 50.000 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként.
  • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
  • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
  • Kiváló technikai feltételeket, melyekből magas színvonalon tudjuk biztosítani a programokat és foglalkozásokat.
  • Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.

kép

Amit  kérünk:

  • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások megtartásához (kapitányok) legalább 30 órás élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként szerzett  tapasztalatot. A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
  • A felkészítő képzési napokon (2019. március 14-17.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
  • Előnyt élvez az, aki tavaly már vett részt Bárka Táborban.
  • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra a tavalyi tapasztalatok alapján nem lehetséges jelentkezni, mivel a táborok nagyon fárasztóak. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod az elektronikus jelentkezési lapon – figyelj a dátumokra!
  • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.

GALÉRIÁK: 

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2019. március 14-17.
Helyszíne: a Szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány tábora (5000 Szolnok, Tiszeligeti stny.)

Jelentkezési határidő: 2019. február 17., vasárnap

A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!
Amennyiben a határidő előtt megtelik a létszámkeret, automatikusan várólistát indítunk.
A regisztrálók előválogatása után a  képzésre való meghívót és a technikai részleteket legkésőbb 2019. március 1-jéig e-mailben küldjük ki.

A  kiválasztást és a 4 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.

A Bárka Tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk, kövess minket! . Érdeklődés az alábbi elérhetőségeken:

Demjén Izabella
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu

Ha szeretnél kapitánnyá, vagy kormányossá válni, akkor töltsd ki a jelentkezési lapot ezen a linken!

Videó a 2018-as Bárka Táborról: