Hírek

Cigánymisszós programok 2017-ben

Új, gyakorlatközpontú továbbképzést és konferenciát tervezünk cigányok közt szolgáló lelkészeknek és hitoktatóknak. A tavalyi nagysikerű indulás után idén is lesz gyerektábor, de nem maradhat el az országos imanapunk és az őszi konferenciánk sem. Áttekintjük főbb 2017-es programjainkat, hogy már most a naptárba kerülhessenek. Persze ez még kornátsem minden.

Protestáns Cigánymissziós Találkozó

Február 4. | Budafoki Baptista Gyülekezet, (1221 Budapest, Péter Pál u. 17.)

2016-ban közel négyszázan gyűltünk össze a fasori evangélikus templomban az első Protestáns Cigánymissziós Találkozón. Idén a budafoki baptista imaházban találkozunk baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi és református testvéreinkkel február 4-én, hogy hogy együtt legyünk imádságban, Isten dicsőítésében, erősödjünk egymás bizonyságtételei által, ápoljuk testvéri kapcsolatainkat, megéljük felekezeti határokon túli egységünket Krisztusban. Az idei mottó: „Szárnyra kelnek...” 

A találkozón 120 református részvételére van lehetőség, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk a ciganymisszio@reformatus.hu e-mailcímen.

Jelentkezési határidő: január 23. A jelentkezési lap innen letölthető.

Isten szemében a cigányok értékesek - Beszámoló a 2016-os, a fasori evangélikus templomban találkozóról.

kép

Konferencia cigány gyermekek hitoktatásáról

2017. február 17-18. | Berekfürdő, Megbékélés Háza

Idén első alkalommal szervezünk konferenciát cigány gyermekek között szolgáló hitoktatóknak. A gyakorlatorientált konferencia szervezésébe terepen dolgozó lelkészek és pedagógusok kerülnek bevonásra. A rendezvény célja, hogy a résztvevők használható új módszerekre tegyenek szert, megoszthatják, lehetőségek bemutatása, közös gondolkodás, tapasztalatcsere.

Részvételi díj nincs!
Jelentkezési határidő: február 3. A jelentkezési lap innen letölthető.

(Maximum 20 fő jelentkezését fogadjuk, érkezési sorrendben) 

kép

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés

2017. február 26.-március 1. | Berekfürdő, Megbékélés Háza

A továbbképzés célja, hogy a lelkészek az ismeretszerzés mellett lehetőséget kapjanak gyakorlati kérdések és problémák megvitatására. Előadások, interaktív feldolgozás, csoportmunka, műhelyek várnak a résztvevőkre a gyakorlatorientált cigánymissziós képzésen.
Akkreditált továbbképzés, lelkészek 20 kreditet szerezhetnek a részvétellel. 
Helyszín: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Részvételi díj nincs!
Jelentkezési határidő: február 13. hétfő. A jelentkezési lap innen letölthető.

kép



Országos Református Cigánymissziós Találkozó és Imanap

2017. Április 8. | Budapest-Káposztásmegyeri Református Templom (1048Budapest, Bőröndös utca 17.)


Immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a református cigánymissziós imanap a roma világnaphoz kapcsolódva. Az elmúlt évben több mint 300 fő volt együtt szerte a Kárpát-medence református cigánymissziós közösségeiből. Találkozásunk célja, hogy az igehirdetések, a dicsőítés, a bizonyságtételek, az imatalálkozón való részvétel által erősödjünk mi magunk és közösségeink a Krisztustól kapott elhívásunkban és a megbékélés követei legyünk a világban.

Jelentkezési határidő: március 24. A jelentkezési lap innen letölthető

kép


. II. „Országodba befogadtál” cigánymissziós gyerektábor a református nevelőszülői hálózattal együttműködésben 

2017. július 10-16.

Az élménypedagógiai táborban 70 gyerek vesz majd részt, akiknek egy része a cigánymissziós szolgálatot végző gyülekezetekből, másik részük a református nevelőszülői hálózat ellátottjai közül érkeznek.

kép

Országos Cigánymissziós Konferencia

2017. október 6-8. Berekfürdő, Megbékélés Háza

Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő több napos konferencia lehetőséget kínál az országban szolgáló cigánymissziós munkatársaknak a találkozásra, jó gyakorlatok bemutatására, a szakmai fejlődésre.

kép

Roma baba-mama műhely 

Az idén is tervezzük több alkalommal megvalósítani a baba-mama műhelyt annak érdekében, hogy a cigány baba-mama körök vezetői, munkatársai segítséget kapjanak tevékenységükhöz. A műhelyek szervezésébe védőnők, szociális szakemberek, roma édesanyák kerültek bevonásra. A témákat, kereteket a visszajelzések szerint alakítjuk. Bővebb információ hamarosan!   

kép