Hírek

Buvero - médiatábor lányoknak

A Romédia Alapítvány és partnerei az új digitális technológiák felhasználásával civil újságírói tanfolyamot hirdetnek magyarul beszélő, Magyarországon és határon túli magyar ajkú területeken élő 18-26 éves, hátrányos helyzetű roma lányoknak.
Tábor ideje: 2015. július 17. – augusztus 1 .

Mi az a BUVERO?

A BUVERO szó kagylót jelent romani nyelven. A jó kommunikáció, pozitív kapcsolatok és a nőiség erejét jelképezi. A Romédia Alapítvány és partnerei az új digitális technológiák felhasználásával „civil újságírói” tanfolyamot hirdet, magyarul beszélő 18-26 éves roma lányoknak. A tanfolyamon meg fogod tanulni, hogyan kell mai társadalmi kérdéseket videó-riport formájában feldolgozni. Lehetőséged lesz egyéni videót is készíteni más kulturális, közösségekkel és egyénekkel foglalkozó kérdésekről is. Része lehetsz az első online közösségnek, amit fiatal roma nők építenek fel, és ezzel képessé válhatsz arra, hogy befolyásold, alakítsd a beszédtémákat a helyi és a roma közösségedet érintő fontos kérdésekről.

MIKOR LESZ?

2015. július 17. (beköltözés) – augusztus 1 . (kiköltözés). Az első öt napban szakemberek tartanak órákat, többek között az alábbi témákban: vizuális történetmesélés, médiaetika, nemi identitás, újságírói alapok, fényképezés alapjai, videó készítés, televíziós szerkesztés.

Az ötnapos felkészítést kilencnapos gyakorlat követi. A gyakorlat során a résztvevők háromfős csoportokban előkészítik, leforgatják és megvágják saját videó riportjukat valamilyen társadalmilag aktuális, fontos témáról. A legjobb riportokat online felületeken is elérhetővé teszik.

Jelentkezési lap és részletek az alapítvány honlapján.