Hírek

Átvette a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetését Dani Eszter

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának missziói irodavezetője Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől kapta meg az elismerést a Karmelita kolostorban szervezett ünnepségen.

Dani Eszter 2012 óta irányítja az MRE Zsinati Hivatalán belül működő Missziói Irodát - a bel- és külmissziói feladatok ellátása mellett áldozatos munkájával intézményesült az irodán belül az Országos Református Cigánymisszió.

seb0139-2855ef145d.jpg

Fotó: Sebestyén László

A 2020 novembere óta Solymáron szolgáló lelkipásztor érdemei elismeréseként 2021. március 15-e alkalmából kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől, ám a koronavírus miatti korlátozások nem tették lehetővé a díj személyes átvételét.

Erre 2021. június 3-án került sor a Karmelita kolostorban, ahol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyházi, a külhoni magyar, a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak odaítélt elismeréseket nyújthatta át a magyar állam nevében.

Uzsalyné Pécsi Rita, Dani Eszter, Vad Zsigmond György, Bogárdi Szabó István, Németh Dávid, Fazekas László, Mező István

Fotó: Sebestyén László

A politikus úgy fogalmazott: a magyar társadalomnak és nemzetnek egy olyan kitüntetett szegmenséről van szó, amely különös tekintettel és közvetlenül szolgálja a magyar megmaradást, a nemzeti értékek gazdagodását úgy, hogy az nyitott az örökkévalóságra, az örök értékekre.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a kitüntetések az egész nemzetnek, az egész közösségnek, az egész országnak is fontosak, mert olyan életpéldákat állítanak az egész magyar társadalom elé az élet minden területén, amelyek példaértékűek és megtartó erőt jelentenek a nemzet számára.

Forrás: MTI