Hírek

„Annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben.”

Beszámoló a Hencidai Református Egyházközség bibliatáboráról

Ég a szívünk a vágytól, hogy minél több hencidai hittanos számára is a neki megfelelő módon hirdessük az evangéliumot. Minden vágyunk, hogy a gyerekek is hallják a világ legfontosabb, legsürgetőbb és legsürgősebb üzenetét. Hálásak vagyunk Istennek, hogy 2023. július 30. és augusztus 3. között nagy erővel szólt a hencidai hittanosok, ovisok és iskolások között az evangélium.

Áldásként éltük meg a Hencidán szinte már természetesnek számító összefogást. Köszönjük a helyi iskola vezetőségének, Pap Miklósnénak, hogy helyet biztosítottak számunkra, köszönjük a hencidai Jelenlét pontnak, hogy részt vettek a foglalkozásokon és a gyülekezet Presbitériumának, akik aktívan részt vettek a programok szervezésében és lebonyolításában, és köszönjük a Református Szeretetszolgálatnak az anyagi támogatást.

Hencida1

Gombos Szilárd tanár úr is sokat tett azért, hogy minden szép rendben legyen. Ezúton is köszönjük önzetlen szolgálatát!

Hencidán megszokott volt, hogy minden a lelkész feladata és felelőssége. Igazak Jézus szavai, az aratnivaló sok, a munkás kevés. A lelkész ötödik éve mondja, nincs jól ez így! Az Úr imádságot meghallgató Úr! Válaszként az Úr küldött szolgatársakat.

Hencida2

Tóth Melinda gyermekmunkás Miskolc közeléből érkezett. Erdélyi Renátáék nemrég költöztek Hencidára és nem csak a gyülekezetbe kapcsolódtak be, hanem a szolgálatba is. A kézműves foglalkozásokat Ő vezette. Rózsa Sándorné presbiter évek óta sava-borsa a hencidai gyerekek közötti szolgálatnak.

Hencida3

Agárdi Zsanett is bekapcsolódott a szolgálatba. Mindenkiért vagyunk. Isten munkálkodik Hencidán. Boldogító látni, amikor Isten valakit Igéjével megérint, megszólít és szolgálatba állít országa építésében és lesz Isten országának építőmunkása.

Hencida4

Kérjük, akik ezeket a sorokat olvassák, mától hordozzák imádságban a Hencidán élőket és könyörögjünk, adjon Isten munkásokat és minél több új életet Hencidán a felnőttek és gyerekek között is.

Mindenért Istené a dicsőség!

Fotók: Hencidai Református Egyházközség