Hírek

Álláslehetőség a Roma Oktatási Alapnál Budapesten

A Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund, REF) legfőbb célja a romák és nem romák között meglévő oktatásbeli különbségek csökkentése olyan projektek, kutatások és oktatáspolitikai megoldások segítségével, melyek támogatják a romák minőségi oktatását, és az oktatási rendszer deszegregációját. A REF támogatja olyan oktatási programok tartalmi tervezését és végrehajtását, amelyek elősegítik a romák oktatási rendszerben való integrációját.

A REF céljai:

- Növelni a romák minőségi oktatáshoz való hozzáférését kora gyermekkorban.
- 6-14 éves roma gyerekek általános oktatásának fejlesztése
- A roma fiatalok iskolai teljesítményének javítása, a végzettek számának növelése
- A romák esélyeinek növelése a felsőokatásba való jutásra, növelni a végzettek számát, az egyetemi hallgatók roma identitásának megerősítése, és a fiatal roma felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítése

A REF ezeken a területeken szoros együttműködésben van a helyi civil társadalommal és szervezeti partnereivel, Közép- és Kelet-Európa 16 országában, közöttük Magyarországon is.

A REF Ösztöndíjprogramja a következő lehetőségeket biztosítja Roma egyetemi hallgatók számára: Roma Emlékezet Egyetemi Ösztöndíj Program, Jogi és Humán Program, Nemzetközi Roma Ösztöndíj Program, Roma Egészség Ösztöndíj Program.

Az állásról:

A pályázat nyertese három más, Ösztöndíj Programot irányító munkatársával dolgozik együtt a REF budapesti központjában, az ügyvezető igazgató felügyelete alatt.

Az Ösztöndíj Program munkatársának feladatai:

- A REF éves ösztöndíj-ciklusának végrehajtása és felügyelete
- A program aktuális helyzetéről készült jelentések készítése és beadása 
- Az Ösztöndíj Programról készült jelentések, a REF éves jelentéseinek szerkesztése és benyújtása a támogatók felé, részvétel az Ösztöndíj Program kifejlesztésének munkálataiban
- Jelentés a REF igazgatótanácsa felé
- Javaslatok megfogalmazása az Ösztöndíj Program fejlesztéséhez, a munka eredményeinek felmérése és elemzése, beleértve a koordinátori és éves jelentések megállapításait, adatjelentések, visszajelzés a partnerszervezetek, az Ösztöndíj Program kedvezményezettjei és alumni résztvevői felől
- Az Ösztöndíj Progam kedvezményezettjeiből és alumni résztvevőiből álló Facebook-csoport koordinálása
- Egyéb feladatatok

A jelentkezés feltételei:

- Humán, politikai vagy társadalomtudományok terén szerzett, legalább BA-szintű oklevél
- Legalább két évnyi tapasztalat projektmenedzsmentben és/vagy civil szervezetekben való munkában, különös tekintettel a felsőoktatási szektorra és az ifjúsági munkára
- Adminisztrációs ismeretek projektmenedzsment terén, erős tervezési képességek
- Felsőoktatási programok ismerete
- Erős adatelemzési képességek - nagymennyiségű adat feldolgozása, minták megalkotása, adatbáziskezelésben való jártasság, adatspecifikus programok és online platformok, adatfeldolgozás és statisztika ismerete
- Erős írásos és szóbeli kommunikációs képességek, különös tekintettel a személyek közötti kommunikációra
- Magas szintű számítógépes és internetes ismeretek (Microsoft Office, Excel, PowerPoint, Outlook; Explorer, Firefox, Chrome)
- Angol nyelv kiváló írásbeli és szóbeli ismerete, a REF-országok egy másik nyelvének ismerete szintén kívánatos. A roma nyelvtudás előny, de nem feltétel.
- Képesség egyéni és nyomás alatti munkavégzésre, párhuzamos feladatok végzése, az elvárásoknak való megfelelés minimális felügyelet mellett.
- Érzékenység a gender-témák felé, azok alkalmazása a feladatvégzés során.

Az állásra elsősorban a magukat romának tartó személyek, vagy a REF Ösztöndíj Programjának alumni résztvevőinek jelentkezését várjuk.

Munkába állás időpontja: 2018 feburár közepe

Munkavégzés helye: Budapest, Magyarország

A pályázathoz angol nyelvű motivációs levél és részletes önéletrajtz elküldése szükséges a scholarships@romaeducationfund.org-címre. 

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31.

Az e-mail tárgyába írják be: 'SP Officer – candidacy'

Kérjük, üzenetében adjon meg kér referenciaszemélyt, (név, pozíció, e-mail- telefonszám), akikkel felvehetjük a kapcsolatot.

A határidő után beérkezett pályázatokat nem tudjuk elfogadni. Nem minden pályázót értesítünk a továbbiakról, ha viszont valamilyen kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a fentebb említett e-mail címen.