Hírek

Áldottnak lenni, áldássá válni

A Hajnalcsillag Tanoda és az Országos Református Cigánymisszió egy kis szelete is bemutatkozott vasárnap, a Kecskeméti Református Egyházközség Szabadság téri templomában. Az igei szolgálatot Sztojka Szabina végezte, a tanodások pedig énekes műsorral csaltak mosolyt a gyülekezet tagjainak arcára.

DA_20220529-16.jpg

Fotó: Dezső Attila

Lassan három és fél éve, hogy a kecskeméti reformátusok megvásároltak egy használaton kívüli kocsmaépületet a város Műkerti sétányán, hogy az átalakítás után tanodaként szolgálja a környéken élő roma és hátrányos helyzetű gyerekeket. Az intézmény munkája azóta példaértékű lett egyházunk tágabb közösségében, a munkatársak a hét hat napján foglalkoznak általános iskolás diákokkal, a felzárkózás, a tanulmányi előmenetel javulása, a szabadidő hasznos eltöltése, illetve a hitbeli megerősödés jegyében.

DA_20220529-15.jpg

Fotó: Dezső Attila

A tanoda a szombati, Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyen megszerzett arany minősítésű oklevéllel és egy különdíjjal gazdagodva vett részt a másnapi istentiszteleten, ahol a diákok közül többen imádkoztak a gyülekezet előtt, mondták el, mit jelent Isten munkája az életükben, illetve énekeltek Carlaw Judit és Bandor Zoltán zenei kíséretével. Utóbbi hitéről tett bizonyságot a közösségben, kiemelve, hogy Isten még a negatívnak tűnő helyzeteket is a javunkra tudja formálni.

DA_20220529-14.jpg

Fotó: Dezső Attila

Sztojka Szabina, az Országos Református Cigánymisszió vezetője Pál apostol Efezusiakhoz írt levele 1. fejezetének első verse alapján hirdette Isten igéjét. A lelkipásztor kiemelte, hogy az a feladatunk, hogy felismerjük életünkben az Úrtól kapott áldásokat, hogy áldássá legyünk mások számára. „Ezzel Isten valóságából tudunk megmutatni valamit a világban” – mondta Szabina. A lelkész itt kért áldást a cigánymisszió Együtt egymásért munkatársképzését már elvégző és jelenleg is a képzésben részt vevő négy kecskeméti munkatársra, Bárdos Péternére, Gondi Ferencnére, Simon Edinára és Keskeny Jolánra. Az alkalmon igeolvasással szolgált Eperjesi Tamás, a Református Szeretetszolgálat Felzárkózási Osztályának vezetője, és Dezső Attila, a cigánymisszió kommunikációs munkatársa.

DA_20220529-12.jpg

Fotó: Dezső Attila

Külön öröm, hogy szolgálatunk szélesebb közönség előtt is bemutatkozhatott, mert az istentisztelet családi alkalom volt: öt kisgyereket kereszteltek, és meghívást kaptak az elmúlt egy évben megkeresztelt gyerekek családjai is.

A teljes istentisztelet ide kattintva meghallgatható.

Legyen áldás a Hajnalcsillag Tanoda és a Kecskeméti Református Egyházközség életén!

DA_20220529-21.jpg

Fotó: Dezső Attila