Hírek

A Református Szeretetszolgálat lett az ország legnagyobb tanodai fenntartója

IMG_2199

A fotó a kecskeméti Hajnalcsillag Tanodában készült.

A Belügyminisztérium háttérintézetének, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságnak a honlapjára felkerült a 2024. január 1. és a 2026. december 31. közötti, hároméves finanszírozási időszakra szóló, a központi költségvetésbe befogadott tanodai szolgáltató helyek hivatalos döntési listája:

TÁJÉKOZTATÓ

A Református Szeretetszolgálat által jelenleg fenntartott 13 tanodából 12 szolgáltatási helyszín az elkövetkező időszakra is megkapta a támogatást.

2024-től további két új tanoda (Válaszút Tanoda – Ózd; Betlehemi Csillag Tanoda – Ófehértó) is csatlakozni fog az Református Szeretetszolgálat fenntartásában lévő tanodák hálózatához.

További két, helyi református fenntartó által működtetett tanoda is támogatást nyert: a gyülekezeti fenntartásban már működő Pátkai Református Tanoda, illetve új tanodaként a Vizsolyi Református Egyházközség Magvető Tanodája.

A tanodák számának bővülése mutatja a gyermekek esélynövelő szolgáltatása körébe tartozó szolgáltatás fontosságát és létjogosultságát. A tanodák többsége uniós előzménnyel, TÁMOP-os, EFOP-os/VEKOP-os finanszírozással kezdte meg működését; több helyszínünk már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a „tanodázásban”.

A szolgáltatásra nagy szükség van, hiszen minden tanodában egyedileg, a helyi igényeknek megfelelően tudjuk elérni, támogatni és kísérni a fiatalokat. Az itt dolgozó munkatársak és a különféle helyi szakmai partnerek együttműködése révén tud a tanodás fiatal és családja egy olyan komplex támogatást kapni, ami végigkíséri tanulmányai során, segítve nem csak az iskolai tanulmányokat, hanem a kortársakhoz való kötődést is a különböző, közösen megélt szabadidős rendezvények, a kötetlen játékok és a táborok napjai alatt.

A támogatói döntések alapján a Református Szeretetszolgálat 14 helyszínen biztosított szolgálatával az ország legnagyobb tanodai fenntartó szervezetévé lépett elő. A református tanodák szakmai tevékenységét, módszertani munkáját - korábbiakhoz hasonlóan - a Református Szeretetszolgálat munkatársai végzik.

DÖNTÉSI LISTA