Hírek

„A magyar reformátusoknak különös szolgálata lehet a cigányság felé”

Balog Zoltánt, az emberi erőforrások korábbi miniszterét, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét 2021. február 16-án, szerdán, a Zsinat XV. ciklusának alakuló ülésén a Zsinat lelkészi elnökévé választották.

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán tartott tisztújító szavazást követően Balog Zoltán újonnan megválasztott zsinati lelkészi elnök interjút adott a Kossuth Rádió "Minden időben" című református műsorának.

A 2020.02.24-i adásban Balog Zoltán elmondta, hogy a megújulást szeretné megcélozni a Magyarországi Református Egyházban, méghozzá olyan ügyekre és területekre koncentrálva, melyek az emberek mindennapjait érintik.

IVY_2666.jpg

A püspök példaként említette a házasságkötések emelkedő számát, mely mellé a reformátusoknak bővülő házassággondozói szolgálattal kell odaállniuk, majd szót ejtett a cigányságról is.

"Nekünk, reformátusoknak a magyarországi cigányság felé egy különös szolgálatunk lehet. Ehhez kell az a szaktudás, amit én részben miniszterként megszereztem, részben pedig tudom, hogy kik azok, akikben megvan ez az ismeret" - tette hozzá.

A Minden időben 2020.02.24-i adása ide kattintva érhető el.