Hírek

A közösség megtartó ereje

2022. január 21. és 23. között tartotta keresztyén közösségfejlesztő munkatársképzésének legújabb alkalmát az Országos Református Cigánymisszió. A hétvége a novemberi alkalomhoz hasonlóan online, a Zoom felületén valósult meg, a trénerek és résztvevők maximális odaszánása azonban ellensúlyozta a fizikai távolságot.

pexels-dio-hasbi-saniskoro-3280130.jpg

Fotó: Dio Hasbi Saniskoro/Pexels

Az új év és a Cigánymissziót érintő szakmai változások ellenére közösségfejlesztő munkatársképzésünk negyedik tanéve a megszokott szakmai színvonallal folytatódott – bár attól szívesen eltekintettünk volna, hogy ismét online találkoztunk.

A tanulmányait 2020-ban és 2021-ben kezdő évfolyamok ezen a hétvégén Dani Eszter solymári lelkipásztor, Missziói Szolgálat-főtanácsadó, Lakatos Kinga keresztyén közösségfejlesztő-szakember, illetve Gál Judit kórházlelkész segítségével sajátítottak el új ismereteket.

Eszter a Spiritualitás-blokkban a Nagy történet című könyv feldolgozását folytatta a csapattal, Kinga a közösségfejlesztés mellett a programszervezéssel kapcsolatos tudás elmélyítésében segített. Judit a jól működő család ismérveiről tartott előadást és beszélgetett a képzés résztvevőivel.

Pénteken Dani Eszter, szombaton a szarvasi Pentaller Attila, vasárnap az újlétai Keresztyén Károly lelkipásztorok igei üzenetekkel segítették a képzésre történő lelki ráhangolódást, a hétvégét pedig a gyülekezeti szolgálatot segítő szupervízió zárta.

Keresztyén közösségfejlesztő munkatársképzésünk következő alkalma 2022. március 11. és 13. között lesz.