Hírek

A Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület mintaprogram pályázatot hirdet ifjúsági közösségek számára

Egyenlítő - próbáld ki magad!

Az iskolai felvételi sikere és az új intézményekben való helytállás csak részben függ a lexikális tudás elsajátításától, ezért olyan készségek fejlesztésére is szükség van, amelyekre a hétköznapok során csak elvétve nyílik lehetőség.

Mindezek alapján a Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület tagjai, önkéntesei, fontosnak tartják, hogy a fiatalokkal rendszeres kapcsolatban álló csoportvezetővel/ pedagógussal/ ifjúságsegítővel közösen dolgozva fejleszthessék az arra vállalkozó csoport tagjainak kognitív kompetenciáit, vagyis a tanulás-, a tudásszerzés és a kommunikációs képességeit. 

Mire lehet pályázatot benyújtani? 

Egy olyan mintaprogramban való részvételre, ahol a csoportvezetővel folytatott folyamatos konzultációk által segített munkát kéthetente, a csoporttal történő találkozásokon - márciustól június közepéig 7 alkalommal - kamatoztatjuk. 

Kik jelentkezhetnek? 

Várjuk olyan budapesti vagy a főváros közeli osztályok, ifjúsági csoportok, közösségek jelentkezését, akik szívesen vesznek részt együtt közös fejlesztő folyamatban. A csoport lehet 13-16 éves fiatalokból álló, 10-15 fős már meglévő, vagy frissen alakuló társaság. Szeretnénk olyan fiataloknak felkínálni a közös fejlődés lehetőségét, akiknek más módon nincs lehetőségük hasonló munkában részt venni.

Mikor és hol kerül megrendezésre a program?

2018. március 15. és június 15. között, összesen 7 alkalommal, alkalmanként 45-90 percben, a csoportvezetővel egyeztetett időpontban.
A foglalkozásokhoz helyszínt a jelentkező csoportnak kell biztosítania.

Pályázat benyújtásának módja, határideje:

Pályázni az alábbi Google űrlap kitöltésével lehet: Egyenlítő- próbáld ki ki magad! mintaprojekt jelentkezési lap

A pályázat benyújtásának határideje 2018. február 28. A nyertes pályázóval 2018. március 5-ig felvesszük a kapcsolatot.

A pályázatok elbírálásával kapcsolatos tudnivalók:

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a közösségek, csoportok, amelyek nem vettek még részt hasonló fejlesztő tevékenységben. 

Pályázati feltételek:

Fontos, hogy a jelentkező közösség (osztály, csoport) rendelkezzen helyként befogadó intézménnyel (iskola, nevelőotthon, közösségi tér). 

Továbbá szükséges a befogadó közösség részéről egy fő állandó (felnőtt, segítő) kapcsolattartó aktív jelenléte is, aki a rendszeres szakmai felkészülést is végig kíséri. 

A pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalók: 

A pályázatok elbírálása a Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület elnökségének hatásköre. Az Egyesület tájékoztatja a pályázókat, hogy az elbírálás során fenntartja magának a kiválasztás jogát.

A Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület döntése után a pályázattal kapcsolatos tudnivalók:

A nyertes pályázóval a Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület képviseletében Balogh Szilvia Vivien elnök együttműködési megállapodást fog kötni. 

A programban való részvétel a kiválasztott szervezet részére anyagi támogatással nem jár.

A nyertes pályázó tudomásul veszi, hogy a program alkalmairól dokumentáció készül (jelenléti ívek, fotók, írásos beszámoló), amelyekből az Egyesület www.czinkapannanepfoiskola.hu weboldalára és Facebook oldalára hír készül.

További információk:

A foglalkozás sorozat szakmai vezetője Szegedi Tamás András, drámapedagógus. A fejlesztő folyamatban ifjúsági szakértő, szupervízor és kommunikációs szakemberek vesznek részt. 

A programmal vagy a pályázás menetével kapcsolatos kérdések esetén további tájékoztatást Szegedi Tamás András biztosít alábbi az e-mail címen:zedeon@gmail.com vagy telefonszámon: 0620/560-6767.