Hírek

2020 első Együtt-egymásért képzési hétvégéjét szervezte a Cigánymisszió Berekfürdőn

A Megbékélés Házában folytatódott gyülekezeti közösségfejlesztő munkatársképzésünk.

Az Országos Református Cigánymisszió 2020. január 17. és 19. között szervezte Együtt-egymásért nevet viselő képzésének harmadik hétvégéjét ebben a félévben.

kép

Pénteken délelőtt gyorsan benépesült a berekfürdői Megbékélés Háza, képzéseink hagyományos helyszíne, mielőtt elkezdődött volna a három napos intenzív tanulás.

A programot Dani Eszter missziói irodavezető nyitotta a két évfolyamnak tartott közös Spiritualitás-blokkal, melyben résztvevők Jézus kapernaumi gyógyítását elemezték Mk 2,1-12 alapján. A közös gondolkodás során össze kellett gyűjteniük, mi volt a történetben említett személyek szerepe, és megvizsgálniuk, kiben milyen érzéseket kelthettek a történtek.

kép

A délután következő óráiban és este a résztvevők csoportbontásban folytatták a Spiritualitás-blokkban elkezdett munkát, illetve vettek részt Közösségfejlesztésen. Ez utóbbit Lakatos Kinga keresztény közösségfejlesztő vezette: miután a csoport tagjai összegyűjtötték saját legjobb - közösség javára felajánlható - tulajdonságaikat, kiscsoportokban folytatták a beszélgetést az ideális gyülekezeti közösség összetevőiről.

Szombaton délelőtt ismét közös foglalkozáson vettek részt az első és második évfolyamosok: Ignácz Margit és Ignácz Andrea a Romológia modulban oktatták a résztvevőket. Először egy roma kvízt kellett kitölteniük, majd csoportokban körülírni a cigány, romológia és esélyegyenlőség szavakat. 

kép

Később, mialatt a második évfolyam tagjai ismét a Spiritualitás-blokkhoz csatlakoztak, az első évfolyamosok az inklúzió, integráció, szegregáció és exklúzió kifejezések jelentéseiben merültek el gyakorlati példákon keresztül.

Délután ismét a Közösségfejlesztésé volt a főszerep, Marosszéki Emese és Hallgató Éva vezetésével. Vasárnap délelőtt a program résztvevői egyaránt részt vehettek bibliaismereti képzésen (Dani Eszter irányítása mellett), valamint a Cigánymisszió munkatársaitól (Tóth Anita, Dani Eszter, Tomes Attila, Fitos Renáta) programszervezési ismereteket sajátíthattak el.

kép

Akárcsak a korábbi alkalmak során, a képzés jelen lévő tagjainak ezt követően lehetőségük nyílt szupervízión való részvételre is.

Az Együtt-egymásért projekt következő képzési hétvégéjére március 20. és 22. között kerül sor.

Még több kép a hétvégéről a galériában ide kattintva!

Fotók: Fitos Renáta és Dezső Attila

------------------------------------------------------------------------------

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Konzorciumi partner neve: Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága
Projektazonosító: EFOP-1.3.7-17-2017-00165
Projekt címe: Együtt-egymásért
Támogatás összege (Ft): 49 999 920 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.01.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.12.31.