Hírek

2014. őszi cigánymissziós lelkésztovábbképzés

Milyen cigány csoportok, milyen szokásvilággal, milyen körülmények között élnek ma Magyarországon? Milyen munkát végeznek és végezhetnek közöttük a református gyülekezetek? Kikkel tudunk összefogni, milyen segítséget kérhetünk más szakemberektől? November végén lesz a cigányok közötti szolgálatra felkészítő továbbképzés Berekfürdőn a Missziói Iroda szervezésében. 

A képzés a szaktudás, fejlődés és tapasztalatszerzés mellett lehetőséget ad a cigánymissziót végző vagy cigánymisszió iránt érdeklődő lelkészeknek, hogy egy olyan kapcsolati hálóba lépjenek be, ami segítséget és támogatást jelenthet majd a cigányok között végzett szolgálatukban. A három nap során központi helyet kap egymás megismerése és a tapasztalatcsere is.

Előadások, interaktív feldolgozás és csoportunka módszereit felváltva használjuk majd a gyakorlatorientált cigánymissziós képzésen. .

Főelőadások témái:

Ciganisztikai alapok – Kultúra – Szokásvilág – Missziológia – Keresztény közösségfejlesztés – Gyermekek közötti szolgálat és tanoda – Szemléletformálás az iskolában – Cigánymisszió szervezésének konkrét lépései – Szociális munka – A szociális háló lehetőségei – A kormány felzárkóztatási tervei és a cigánymisszió közös pontjai

A főelőadások témái mellett a következő együttműködések által nyújtott lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők: HEKS pályázat, Wáli István Református Cigány Szakkollégium, Önkéntes Diakóniai Év program, MRSZ, „Út az életért” szűrőprogram, Öko gyülekezet és Egyháztáji program.

Időtartam: 30 óra
Kredit érték: 23
Résztvevők száma: 20-20 fő
Időpont: 2014. nov. 24-27.

A program hétfőn ebéddel kezdődik és csütörtökön ebéddel zárul.
Helyszín: Berekfürdő

Részletes információk és jelentkezés:

MRE Missziói Iroda
1146 Budapest, Abonyi u. 21. e-mail: misszioi.iroda@reformatus.hu

A lelkésztovábbképzést az MRE támogatja, részvételi díjat a jelentkezőktől nem kérünk.

A 2013. évi képzésről itt olvashat beszámolót.

kép: Kárpátaljai cigánymisszió