Hírek

Cigánymissziós munkatársak tanácskoztak Kárpátalján

Talán kevesen tudják, hogy Kárpátalján jelentős református cigánymisszió működik. A jórészt telepeken - a helyi szóhasználatban „táborban” - élő cigányság között református közösségek jöttek létre, tizenhárom óvodában valamint három elemi iskolában oktatják és nevelik a gyerekeket.

A munkát támogató „Esélyt az Életnek” jótékonysági alapítvány május 9-én Csonkapapiban rendezett találkozójára nyolcvan munkatárs érkezett, akik Bótrágyon, Nagydobronyban, Kisdobronyban, Tiszaágtelken, Dimicsőn, Szernyén, Szürtén, Sztrabicsón, Gáton, Beregszászban, Váriban, Badallón, Péterfalván és Nagyberegben lelkészként, gyerekmunkásként vagy felnőtt bibliaórák vezetésében szolgálják az Urat.

Béres László,  szernyei lelkész áhítata nyitotta meg a találkozót: a Jeremiás 51,11 és a Zsoltárok 127,5  alapján magyarázta, hogyan lehetünk nyilak Isten kezében, hogy a célt elérve Őt dicsőítsük. A résztvevők ezután két csoportra oszlottak: a tanárok és nevelők számára Gogola István beregszászi pszichológus tartott interaktív előadást a keresztyén oktatás fontosságáról. A gyülekezeti munkatársaknak Kálmán Csaba, a Magyaratádi Missziós Körzet lelkésze mutatta be a somogyi településeken folyó cigánymissziót. A testvéri hangulatú találkozót, amely a résztvevőket megerősítette elhívásukban, úrvacsorai istentisztelet zárta.