Hírek

Újra indult a „Bő esztendő” vetőmag program

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2015-ben is útjára indítja a „Bő esztendő” vetőmag programját. Ezzel is segíti azokat a családokat, gyülekezeteket, egyházi szociális és oktatási intézményeket, amelyek élni kívánnak a program adta lehetőségekkel.

Az MRSZ támogatja, hogy minél többen keressék az öngondoskodás útját, maguk termeljék meg családjuk, közösségük számára az egészséges és jó minőségű zöldségféléket.

Az MRSZ vetőmag egységcsomagokat kínál, amikben 15 féle kerti vetőmag található (uborka, cékla, karfiol, vörös és fehér káposzta, paprika, paradicsom, petrezselyem, sárgarépa, jégcsap retek, saláta, zeller, hagymamag, cukkini és póréhagymamag). Az egységcsomag egy 5-6 tagú család éves szükségletét fedezi. Az értéke kb. 4000 Ft. Minden egységcsomaghoz adnak termék és használati tájékoztatót.

A vetőmagokat a jelentkezés lap kitöltését és az együttműködési megállapodás aláírását követően, várhatóan február végén, március elején tudják átadni a jelentkezők számára.

Rendelkezésre áll burgonya vetőmag (sárga, holland) családok, gyülekezetek számára. Az egy családnak adható mennyiség 5-7 kg.

A vetőmagok és a burgonya Debrecenben van, ahonnan egyeztetés alapján vihető el, várhatóan február végén, március elején.

Az MRSZ térítésmentesen adja át a vetőmagokat a gyülekezeteknek. Azokat sem magán, sem kereskedelmi forgalomban nem lehet forgalmazni, kiosztásakor nem kérhető érte ellenszolgáltatás.

A családoknak történő átadásról egy átvételi dokumentáció készüljön, név, cím, elérhetőség feltüntetésével. Tájékoztassák a családokat, hogy az MRSZ képviselői az év során a helyszínen, előre egyeztetett időpontban megtekintik a kerteket.

További információ: Dr. Kocsis Attila programigazgató, kocsis.attila@jobbadni.hu, telefon: 30/933-4226

forrás: egyhaztaji.hu