Banu Brigitta bizonyságtétele | Protestáns Cigánymissziós Konferencia 2021

Banu Brigitta Szandra, a Tinnye-Piliscsaba Református Társegyházközség gyülekezeti munkatársának-hittanoktatójának bizonyságtétele, mely a március 6-i Protestáns Cigánymissziós Konferencia keretein belül hangzott el.  

Az Országos Református Cigánymisszió teljes dicsőítése a VI. Protestáns Cigánymissziós Konferencián

A dicsőítés elhangzott a VI. Protestáns Cigánymissziós Konferencia keretein belül, 2021. március 6-án.

Nézd vissza itt a VI. Protestáns Cigánymissziós Konferenciát!

A szombati, élőben közvetített műsorfolyam teljes egészében visszanézhető az alábbi videóban:

A krisztusi küldetést szem előtt tartva - Az Országos Református Cigánymisszió elmúlt hat éve

A református cigánymissziónak évtizedekre visszanyúló története van, a lokális és regionális szintű szolgálatokról azonban nem készült átfogó, országos felmérés 2012-ig. Ebben annak idején közel...

Tükörkép - Hogyan válik láthatóvá istenarcúságunk?

Dezső Attila cigánymissziós kommunikációs munkatárs gondolatai a protestáns cigánymissziós összefogás keretein belül megjelenő TÜKÖR című lap megújult fejlécéről.

VI. Protestáns Cigánymissziós Konferencia - Imádság Krízisben

Szeretettel hívunk és várunk a Protestáns Cigánymissziós Fórum (Baptista, Evangélikus, Metodista, Pünkösdi és Református egyházak) közös szervezésében és szolgálatában megrendezésre kerülő, online konferenciára!

„A magyar reformátusoknak különös szolgálata lehet a cigányság felé”

Balog Zoltánt, az emberi erőforrások korábbi miniszterét, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét 2021. február 16-án, szerdán, a Zsinat XV. ciklusának alakuló ülésén a Zsinat lelkészi elnökévé választották.

Vendégszerzőket keresünk a Cigánymisszió honlapjára!

Szeretsz írni, de nem tudsz hol publikálni? Szívesen elmélkedsz igéken, de nem tudod megosztani gondolataidat? Ha a kérdésekre igen a válaszod, akkor Te vagy a mi emberünk!

Megjelent a Tükör 2021/1. száma - a protestáns egyházak cigánymisszióinak lapja

Öt protestáns felekezet - baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református - cigánymisszióinak együttműködésével készült lapban két írás reflektál a Tükör nemrégi fejlécváltozására, illetve a szerkesztők előretekintenek a 2021. március 6-i, online Protestáns Cigánymissziós konferenciára.

Árvából Isten-darabka – Recenzió Káli-Horváth Kálmán: Ne nézz vissza! című kötetéről

Még csak néhány hete dolgoztam a Magyarországi Református Egyház Cigánymissziójában, amikor az egyik munkatársam nekem szegezte a kérdést: kinek a története inspirál téged a leginkább azok közül, akikkel kapcsolatba kerültél? Habozás nélkül rávágtam: a Káli-Horváth Kálmáné. Pedig akkor még csak annyit tudtam a Budapesti Református Cigány Szakkollégium vezetőjéről, hogy cigánytelepről indulva, kínkeserves árvaházi éveken keresztül jutott el odáig, hogy országosan ismert és elismert költő, televíziós személyiség és képzőművész legyen. Azóta eltelt egy kis idő, sikerült őt és gondolatvilágát is jobban megismernem, Kálmán azonban legújabb, Ne nézz vissza! című önfeltáró-motivációs kötete nekem is magasra helyezte a lécet: úgy számol le múltjával, hogy minden eddiginél elevenebben tárja azt a nagyérdemű elé. Utazás a pokol legmélyebb bugyraiból a mennyország kapujáig.

Előretekintő: 2021-es események a Cigánymisszióban

Tavaly több rendezvényünket is átírták a koronavírus miatt hozott szabályok, az új év kezdetén pedig csak az Úr tudhatja, milyen kihívásokkal kell szembe néznünk szolgálatunkban. Ahogyan eddig is, minden eseményünk szervezése kapcsán a hatályban lévő kormányrendeletek és egyházi iránymutatások kapcsán fogunk eljárni, de merünk nagyot álmodni. Íme, milyen alkalmakon szeretnénk találkozni veletek 2021-ben!

Videó: Ez történt az Országos Református Cigánymisszióban 2020-ban

Online eseményektől az áldásokkal kísért személyes találkozásokig - noha ebben az évben több rendezványünket is törölnünk kellett, illetve átszervezést igényeltek, Isten kegyelme mindannyiunkat megtartott. Örömmel tölt el minket, hogy idén is cigány testvérek százaihoz jutottunk el az evangéliummal, közvetlen és közvetett munkatársainkon keresztül. Köszönjük nektek, hogy segítettek nekünk ebben - számítunk rátok 2021-ben is!   

Kihívások és áldások az isteni hálózatban - Rendhagyó visszatekintés a Cigánymisszió 2020-as évére

Amikor belecsöppentem az Országos Református Cigánymisszió munkájába, már a kezdetektől magával ragadott, mekkora hangsúly van szolgálatunkban a személyes találkozókon. Isten igéjének elmélyült hallgatása, intenzív diskurzus az elhangzott üzenetről, a közös dicsőítés semmihez sem fogható ereje, a hitünket mélyítő bizonyságtételek mind-mind hozzátartoznak eseményeinkhez.

Áhítat Advent harmadik vasárnapján

Sándor Töhötöm karcsai lelkipásztor áhítata.

„Böjtben azt fogom keresni, hogy mások szomorúságát vidám örvendezéssé, boldog ünneppé változtathassam.” - Elmélkedés Advent második vasárnapján

2020. december 6. - Advent második vasárnapja.

A fájdalom és az öröm egyaránt Jézushoz vezet - Elmélkedés Advent első vasárnapján

2020. november 29. - Advent első vasárnapja.

„Nem létezhet sikeres nemzet, amely majdnem minden tizedik polgáráról lemond”

Magyarország 2030 címmel jelent meg az előttünk álló évtized kihívásaira reflektáló könyv az Egyensúly Intézet munkatársai, Boros Tamás politikai elemző és Filippov Gábor kutatási igazgató tollából. A kiadványt a 24.hu szemlézte, melyben több, a cigányság jövőjével kapcsolatos megjegyzés is szerepel.

Punya, egy falat kenyér - Online módszertani továbbképzés gyermekek közötti munkához

Online képzés, mely az offline alkalmak szervezéséhez ad mankót, tartalmat, módszertani javaslatokat.

Ingyenes lesz az internet a középiskolásoknak egy hónapig

Orbán Viktor ma délelőtti bejelentése után Magyarország hivatalos lapjában, a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet az internethozzáférés egy hónapos ingyenessé válásáról.

Videó: Hogyan segíti a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) a református gyülekezeteket?

A kérdésre válaszol: Ignácz Andrea, az Országos Református Cigánymisszió munkatársa, a HEKS-MRE gyülekezeti programkoordinátora. A református gyülekezetek 2020. november 15-ig pályázhatnak cigánymissziós szolgálat támogatására - minden további információ erre a linkra kattintva érhető el!