Több új református tanoda nyílik februárban

Életüket új Facebook-oldalon követhetjük majd.

A diákok iskolai lemaradásának és lemorzsolódásának megelőzésére az iskola utáni tanulmányi és közösségformáló programokat szolgáltató tanodák a leghatékonyabb eszközök. Az egyházi háttérből fakadó spirituális többlet mellett a református tanodák jellegzetesen nem annyira tantárgy- mint inkább kapcsolatközpontúak. 

A délutáni közös tanulás és az ebben nyújtott segítség egyértelmű pozitív tanulmányi hatása mellett közösségformáló erővel bír. A közös tanulás mellett csoportos főzés, étkezés, játékok és más közös programok színesítik a tanodai diákok életét.

Jó példa erre a nyolcadik kerültei Te+Én Református közösség tanodája, melyről már több ízben olvashattunk az oldalon. 

Az eddigi jó tapasztalatokból merítve idén még több gyülekezet kezdett el szolgálatai kiterjesztésébe és tanoda indításába, februárban több új református tanoda nyílt és nyílik meg, jellemzően olyan településeken, ahol már volt valamilyen egyházi szolgálat a helyi roma családok felé, és ahol a helyi cigányság és a gyülekezet között jó kapcsolat épült ki.

Február 3-án Dencsházán, és Biharkeresztesen, 14-én Szatmárcsekén, 17-én Jándon és Sellyén, 18-án Kisszekeresen, 20-án Okányon nyílik új református tanoda. Életükről, eseményeikről az újonnan létrejött Facebook-oldalon számolunk be, amely a jövőben rednszeresen frissül majd aktuális tartalmakkal.