Kiengesztelődődési Szeminárium - Az egyház szerepe a gyógyulásban, megbocsátásban és a megbékélésben

Helyszín: Dorcas Camping - Debrecen
Időpont: 2018. október 19. – 2018. október 22.

A debreceni Dorcas Campingben szervezett programot az az idei évben Ruandában és Moldovában képzett, hazai szolgáló csoport fog vezetni.

Résztvevők: 20-25 fő

Jelentkezési határidő: Október 8.

Kedves Testvérek!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a magyarországi kiengesztelődési szolgálat elindulásának első olyan alkalmára, amelyet már az idei évben Ruandában és Moldovában képzett, hazai szolgáló csoport fog vezetni. Ennek a Kiengesztelődési Szemináriumnak október 19-22. között a debreceni Dorcas Camping fog otthont adni.

Röviden a szemináriumról:

Etnikai konfliktusok által okozott sebek gyógyulását elősegítő szeminárium célja, hogy gyógyulást és teljességet hozzon azon közösségek számára, melyek szenvednek az etnikai elkeseredettségtől, gyűlölettől. További cél, hogy a keresztyén vezetőket késszé tegye a gyógyulás és megbékélés közvetítésére. Különböző etnikai és egyházi hátterű emberek szív szerint találkozhatnak itt Istennel és egymással. A biztonságos környezetben a résztvevők megtapasztalhatják a gyógyulást és ez után hatással lehetnek másokra is az újonnan szerzett látásukkal és hozzáállásukkal.

2015-ös szemináriumról: http://ciganymisszio.reformatus.hu/v/295/

Előzmények:

 A „Kiengesztelődés a népek között” szeminárium Rhiannon Lloyd vezetésével érkezett hazánkba 2015-ben. Rhiannon az 1994-es ruandai népirtás után pár hónappal kapott meghívást Ruandába kiengesztelődési szeminárium vezetésére. A program később más afrikai, ázsiai és európai országokban is meghonosodott. A szemináriumon az évtizedeken és századokon keresztül egymással szemben álló etnikai csoportok és törzsek meghallgatják egymás történeteit, megértetik egymás szenvedéseit és bocsánatot kérnek egymástól a hosszan tartó előítéletesség és gyűlölet miatt. Az Isten jelenlétében történő kiengesztelődés hatására új, immár gyógyult emberi kapcsolatok alakulnak ki, és így a gyűlölet helyébe egy újfajta remény költözik.

Ebbe a folyamatba kapcsolódott be az MRE, amikor 2015-ben Rhiannon vezetésével kiengesztelődési szemináriumot szerveztünk Balatonszárszón. Majd ennek folytatásaként idén februárban, néhányan Ruandában vettünk részt a nemzetközi képzésen, a csapat másik fele pedig Moldovában képződött az Eurázsiai régió képzésén.

A ruandai képzésről: http://ciganymisszio.reformatus.hu/v/1039/

Következő alkalmak:

Az októberi szemináriumot egy országos szeminárium fogja követni 2019. február 20-23. között melyet a hazai szolgáló csapaton túl Rhiannon Lloyd, Joseph és Esther Nyamutera, a ruandai szolgálatot vezető lelkészházaspár, és az ukrán-orosz fronton szolgáló misszionárius, Gerard de Vuyst fogják vezetni.

A két szeminárium után – mely egyikén való részvétel feltétele a képzésre való jelentkezésnek – 2019. február 25-március 1. között megtartjuk az első magyarországi képzést is Mátraházán.

Képzett munkatársainkkal a jövőben szeretnénk helyi igény alapján gyülekezetekben is elérhetővé tenni a szemináriumot.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket mind az októberi, mind a februári alkalmainkra!

Jelentkezni a sztojka.szabina@reformatus.hu email címen lehet. Igény szerint az útiköltséget tudjuk támogatni.

A februári képzés hivatalosan októberben fogjuk meghirdetni, de a részvételi szándék levélben való jelzését már most is regisztráljuk.

Testvéri szeretettel:

Dani Eszter és Sztojka Szabina

MRE missziói iroda