A cigányság, mint Magyarország legfontosabb témája

Így vélekedett Szále László, a „Ne félj, a tél meg fog gyötörni” című kötet társszerzője a könyv Írók Boltjában tartott bemutatóján.

Szále László újságíró, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem cigányügyi referense, az Egyház és Társadalom Kutatóintézet tudományos segédmunkatársa, Hajnáczky Tamás az Új Egyenlítő című folyóiratban 2013 és 2016 között megjelent tanulmányokat és szociográfiákat gyűjtött össze és fűzte egységessé a Gondolat Kiadó gondozásában, a KRE támogatásával nemrég megjelent könyvben.

A kötet a már 1937-ben megszületett „Magyarország felfedezése” mottóval útnak indult kiadványsorozat legújabb darabja, mely húsz szerző összesen huszonhat írását gyűjti össze – ahogyan az alcím is mutatja –, a szegénység, a cigányság, és kirekesztettség témájában.

Szále László nemcsak, hogy saját és szerkesztőtársa kedvenc, hanem Magyarország legfontosabb témájának nevezte a cigányság ügyét, melyben a könyv egy lépést jelenthet a társadalmi és közéleti érzékenyítés felé. Szále hozzátette, hogy az írók nem csak szerzői, hanem szereplői is a kötetnek, sokkal közelebb hozva a témához az olvasót.

A kiadvány a Gondolat Kiadó honlapján vásárolható meg, kedvezményes áron, ide kattintva.

Dezső Attila