„Isten országának tetten érhetőnek kell lennie az oktatásban”

Inkluzív református általános iskolák címmel szerveztek műhelynapot az Országos Református Cigánymisszió és a HEKS-MRE projekt munkatársai a Zsinati Hivatalban, ahol a résztvevők megismerhették a hazai alapfokú oktatási intézmények helyzetét befogadás terén, kerekasztal-beszélgetésen vitathatták meg az elhangzottakat, valamint az inklúziós index gyakorlati tapasztalatait is megoszthatták egymással.

A mennyország előkapujában

Nemrég a Cigánymisszió két munkatársa, Gáspár Barbara és Nyeső Ágnes, valamint régi önkéntese, Prikryl Edina Kárpátaljára látogatott, hogy Rácz Miklós Mityu meghívására néhány napot Szernyén és a régió történelmi és természeti értékeit megcsodálva töltsenek el. Hogy hogyan érezték magukat? Meséljék el ők maguk…

Keressük az Év Roma Pedagógusát!

Az elismerésre szabadon jelölhet intézmény, vagy akár magánszemély is.

A jövő az ő kezükben van

JövőKépZés – többféle értelmezésnek is teret ad ez a szó, mely a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium, a budapesti RefoRom és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem közös rendezésében megvalósult konferencia címeként az intézményekben és a cívisvárosban folyó munkára utalt.

Segítség a gyakorlati munkához – Cigánymissziós lelkésztovábbképzés Berekfürdőn

Intenzív három napot töltöttek a berekfürdői Megbékélés Házában, április 22. és 25 között a kárpát-medencei cigánymissziós közösségekben dolgozó lelkészek, munkatársak és a szolgálat iránt érdeklődők: a résztvevők előadások és interaktív programok segítségével mélyíthették el ismereteiket a roma közösségekről, valamint szerezhettek új motivációt azok terepen történő felhasználásukhoz.

„Úgy vagyunk szentek, hogy nem vagyunk szentek”

A Protestáns Tavasz-programsorozat keretében, a Hold utcai református templomban mutatta be első, Meztelen Zsoltár címet viselő verseskötetét Káli-Horváth Kálmán, a Cigánymisszió munkatársa, a Reforom igazgatója, képzőművész-irodalmár, melyből több alkotást is hallhattunk a szerző, illetve Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművésznő felolvasásában.

Imák az európai cigányságért - VIII.

„Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni" (Jel 21,3)

Imák az európai cigányságért - VII.

"Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket" (Máté 5,44)

Imák az európai cigányságért - VI.

"Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért" (1Tim 2,1)

Imák az európai cigányságért - V.

"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok..."(Máté 25,35)

Felhívás minden református gyülekezet és intézmény számára

Információk a Magyarországi Református Egyház 2018-as egyszázalékos kampányáról.

Imák az európai cigányságért - IV.

"Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket..." (Márk 10,13-14)

Imák az európai cigányságért - III.

"Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban." (Gal 3,28)

Imák az európai cigányságért - II.

"Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy" (Ézsaiás 43,1)

Imák az európai cigányságért - I.

"Ha segítségül hívod az Urat, ő válaszol. Ha kiáltasz, ezt mondja: itt vagyok." (Ézsaiás 58,9)  

Dicsőítés az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon

A Bodrogközi Református Cigánymissziós Gyülekezetek tagjaiból álló zenekar dicsőítése.

„Legyetek büszkék arra, akik vagytok!”

Gyorsan telik az idő: április 7-én, szombaton már az ötödik Országos Cigánymissziós Találkozóra és Imanapra került sor a Káposztásmegyeri Református Egyházközség templomában. Az eseményre az ország minden szegletéből ellátogató, csaknem háromszáz fő újfent megbizonyosodhatott arról, hogy Isten kegyelmében egyek lehetünk, és mindegy, hogy hová, milyen körülmények közé születünk, az ő útján járva mindannyian családtagok vagyunk.

A Nemzetközi Roma Nap története

Immáron 28 éve ünneplik a világban a Nemzetközi Roma Napot, mely a kultúra ünneplése mellett a cigányokat érintő ügyekre próbálja meg felhívni a közvélemény figyelmét.

Húsvét egy roma családnál

Így változtatja meg egy férfi és családja életét a húsvét üzenete.

Cigánykerék Roma Értékek Fesztivál 2018

A Nemzetközi Roma Naphoz kapcsolódóan.