Mennyit érsz?

A névtelen utak alapítvány kiállítást és szakmai konferenciát rendez a modernkori rabszolgaság, az emberkereskedelem ellen 2016. április 29-30-án.

A szervezők célja kettős: felhívni a figyelmet a a modernkori rabszolgaság jelenségére egy interaktív kiállítással, ahol a Terror Házához hasonló, impulzív eszközökkel mutatják be az áldozattá válás lépcsőfokait, az egyes életutak sodródását és motiválják a látogatókat, hogy ő is tehet az emberkereskedelem ellen és az áldozatok felépülése érdekében és az emberkereskedelem elleni küzdelemben érintett szervezetek, intézmények együttműködésének erősítése egy szakmai konferencia keretében. A kétnapos program részletei mennyitersz.hu oldalon olvashatók, minden rendezvény ingyenes, a „Kiállok érted” színdarab megtekintése, ill. a konferencián való részvétel is csupán a  való regisztrációhoz kötött (a helyek korlátozott száma miatt).

Helyszín: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13. (Blaha Lujza térnél a volt Híradó Mozi)

A témához kapcsolódik a Kiállok érted című színdarab bemutatása 2016. április 29-én 17:00-tól.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény cigánylány, akit Marlenkának hívtak. A szája piros volt, mint az alma héja, a haja meg a szeme pedig fekete, mint az almamag. Marlenka hamar megárvult, pedig nagyon vágyott a szeretetre, nagyon szegény volt, pedig nagyon vágyott a gazdagságra. De bárhová is ment, bármit is csinált, folyton útjába került az ördög... Egy napon aztán, amikor már nem várt semmi jót az élettől, beállított hozzá a herceg táltos paripán. A mese itt kezdődhetne csak igazán, de ehelyett véget ér, sőt, talán soha el sem kezdődött. 
Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél - és talán ad némi reményt. 

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.