Miskolcon zárul a SZÍNEZD ÁT! Ingyenes családi nap

Helyszín: Miskolc- Ifjúsági és Szabadidő Központ
Időpont: 2015. november 22.

November 22-én Miskolcon az Ifjúsági és Szabadidő Központban élvezhetik kicsik és nagyok a játékállomások feladatait, melyek teljesítése után ajándékot kapnak. A színpadon a nemzetiségi táncbemutatók mellett az Élő Hangos Könyvtári érdekes beszélgetései szórakoztatják a közönséget, lesz nemzetiségi tánctanítás, valamint az érdeklődők kóstolót kaphatnak a görög és a cigány konyha ételeiből is. Az esti Somnakaj előadás sztárjai - Oláh Gergő, Szilvási István, Falusi Mariann - hangszerbemutatóval és daltanítással is készülnek. Az esti Somnakaj előadásra pedig 19 órára várnak mindenkit a Miskolci Nemzeti Színházba.

Budapest után Miskolcra érkezik a Színezd át! országos rendezvénysorozata.

„Városunkban a társadalmi felzárkózás sokrétű feladatai között a társadalmi előítéletek ellen való küzdelemre kiemelt figyelmet kell fordítanunk, és ebben egy ilyen nagyszabású, színvonalas rendezvény jelentős segítség lehet számunkra. Bízunk benne, hogy a színes programok és a művészet hatékonyan járulhatnak hozzá a helyi közösségek békés, tiszteletteljes együttéléséhez” - írta  Dr. Kriza Ákos polgármester úr, aki egyben a nap házigazdája is lesz.

A társadalmi célú kampány miskolci védnöke Demjén Ferenc énekes, zeneszerző, aki amellett, hogy vállalta ezt a feladatot, a Színezd át! dal egyik előadója is.

Az ingyenes családi nap eseményeinek 10.30-tól kezdődően az Ifjúsági és Szabadidőház ad otthont. A gyerekeknek és felnőtteknek szóló színpadi és játékos programok helyszínei a játékállomások és a gyerekszínpad. A közös történetírást, ének-és tánctanulást, a játékos feladatokat, a hangszerek kipróbálását, valamint az Élő Hangos Könyvtár színes beszélgetéseit követően 15 órától a MintaPinty zenekar műsorát élvezhetik kicsik és nagyok.
Az esti Somnakaj előadás a Miskolci Nemzeti Színházban 19 órakor kezdődik. Jegyek elővételben kaphatók.

forrás:http://szinezdat.com/miskolc